miercuri, 4 decembrie 2013

Astrologia relationalaIn analiza astrologica a relatiei dintre doua persoane,este util sa distingem 2 feluri de influente:energia transferata intre cei doi si,modul in care cei doi sunt asemanatori sau diferiti unul fata de celalalt.Se analizeaza aspectele dintre cele 2 harti si planetele care se afla in casele celuilalt
Se compara semnele zodiacale.Unele semne sunt diferite total,astfel ca,intotdeauna vor exista frustrari si neintelegeri.De exemplu, senzitivul si emotionalul Rac este total diferit de aventurosul semn al Sagetatorului.Insa,o persoana cu Soarele in Rac,poate  avea mai multe planete in Sagetator sau casa a 9-a.Aceste influente astrologice pot da anumite similitudini cu Sagetatorul si,in acest caz cele 2 persoane s-ar simti mai comfortabil una cu cealalta.De asemenea,daca au mai multe planete in acelasi element exista multe asemanari intre cele 2 persoane.Daca o persoana are multe planete in Fecioara,iar cea de-a doua in Taur,atunci cele 2 persoane au aceleasi interese,sunt pragmatici,cauta rezultatele materiale.Daca exista diferente majore intre 2 oameni si moduri diferite in care vad nevoia de complementaritate,este important ca cei doi sa aiba si lucruri in comun.Este importanta si capacitatea fiecaruia de a stabili relatii.Se analizeaza aspectele majore intre cele 2 harti utilizand un orb de 3 grade.Acestea descriu modul in care cei doi reactioneaza,natura relatiei
Apoi,se analizeaza fiecare harta separat si se observa asemanarile si deosebirile.De exemplu,unuia ii place sa calatoreasca,ii place aventura,iar celuilalt ii place sa stea acasa sa se uite la Tv.Intr-o relatie de cuplu,acest lucru poate duce la frustrari,nefericire,intrucat cei doi ar trebui sa impartaseasca aceleasi arii de interes.
O conjunctie intre cei doi Sori este foarte puternica.Persoanele sunt foarte asemanatoare,este foarte usor de a fi impreuna,intrucat nu trebuie sa isi dea explicatii.Exista o apreciere înnăscută şi înţelegere între cei doi, şi acest lucru vitalizeaza relatia şi da posubilitatea afirmarii ego-ului pentru amandoi. Cu toate acestea,este si dificil sa traiesti cu cineva cu aceleaşi defecte si puncte slabe, lucruri care plac mai putin la propria persoa-na.Insa,daca acestea sunt acceptate,relatia este benefica si incantatoare.
Sorii in cuadratura arata o relaţie dinamica şi energizanta.Exista o provocare reciproca, să crească şi să se dezvolte, dar, din păcate, procesul tinde să fie frustrant. Diferenţele dintre cele doua personalităţi pot duce la frustrare reciprocă.
Sorii in trigon arata ca  obiectivele şi abordarea vieţii sunt în armonie şi respect reciproc.Se simt intelesi.apre-ciati,recunoscuti,se stimuleaza unul pe celalalt si cred unul in celalalt;un aspect excelent pentru prietenie sau parteneriat.
Aspectele intre planetele personale sunt foarte importante in studiul relatiilor.Iata cateva exemple:
Soare A conjunctie Luna B -cei doi sunt, fără îndoială, prieteni buni.Se simt foarte confortabil împreună. Chiar dacă personalitatile sunt foarte diferite, se înţeleg foarte bine.
Soare A trigon Luna B-cei doi sunt cei mai buni prieteni.Se înţeleg şi apreciaza reciproc,sunt capabili să lucreze împreună foarte armonios. Nicio relaţie nu este lipsita de dificultati şi această influenţă astrologica nu poate anula alte aspecte stresante existente intre harti, dar adauga o calitate armonioasă relatiei , care ajută in momente critice.
Soare A cuadratura Luna B - diferenţele dintre personalitati determina perioade de ciocniri si neintelegeri intre cei doi.Nu pot intelege sentimentele celuilalt
Soare A conjunctie Venus B -ofera multa armonie în relaţie.Cei doi au multe în comun în materie de stiluri, gusturi.Lucreaza  împreună foarte bine pe proiecte care implică o latura estetica, artistica sau sociala.
Soare A trigon Venus B -o relaţie plăcută, se aprecieaza unul pe altul,împărtăşesc o similitudine în gusturi şi se bucura de activităţi de agrement şi plăceri.
Soare A cuadratura  Venus B- stiluri personale, gusturile şi activităţile de agrement preferate nu sunt în armonie.
Luna A conjunctie Venus B-Isi împărtăşesc sentimentele, trecutul şi rădăcinile familiale, gusturi personale si interese comune.Se înţeleg şi se apreciaza reciproc,excelent pentru prietenie.
Luna A trigon Venus B -relatia emotionala este excelenta,durabila,armonioasa.
Luna A cuadratura Venus B -gusturi si valori diferite
Venus A conjunctie Marte B-cei doi se pot angaja in activitati de natura artistica sau estetica;atractie si intelegere.
Venus A trigon Marte B- afectiune şi dragoste, prietenie;un aspect foarte favorabil oricare relatii.
Venus A cuadratura Marte B-nu este favorabil unei relatii de dragoste,intime.
Harta compusa are mare importanta şi frecvent interacţioneaza cu una din diagramele natale luate in calcul.De exemplu,in cazul cuplurilor casatorite, de multe ori soarele sau luna din harta compusa se afla in conjunctie sau opoziţie cu ascendentul sau descendentul uneia dintre persoane,ori Venus compus este in conjunctie sau opozitie cu Marte al unuia din cei doi.Planetele compuse sunt media planetelor din cele doua harti.De exemplu,daca Soare A este la 159 grade(9 grade Fecioara),iar Soare B este la 315 grade(15grade
Varsator),atunci,Soarele compus este (159+315)/2=237 grade(27 grade Scorpion)
Conjuncţiile sau opoziţiile din harta compusa sunt foarte importante,de asemenea,orice planeta compusa in conjunctie sau opozitie cu o planeta natala Atunci cand o planeta este in tranzit prin aceste puncte,se activeaza atat harta compusa cat si cea individuala.Orbul luat in calcul este de max.3 grade.Importante sunt si aspectele pe care cei doi le au in comun.Astfel,in cazul in care in ambele harti individuale exista un aspect Soare sextil Luna,atunci există o similitudine în personalităţile şi interesele lor.
O alta metoda de a studia o relatie este cea a punctelor mediane(midpoints),puncte care
se calculeaza cum am aratat mai sus,la planetele compuse.Un punct median se afla la jumatatea distantei dintre doua planete.Acesta combina influentele celor doua planete,fiind un punct sensibil in harta.Conjunctia sau opozitia unei planete a unei persoane cu un punct median din harta unei alte persoane sunt aspecte importante ce pot da indicatii in plus asupra relatiei.
De exemplu,Mercur A opozitie Soare/Pluton B -cei doi au convingeri foarte puternice,comunica probleme cu semnificatie profunda,nu este o relatie superficiala.
Neptun opozitie Soare/Uranus-se inspira reciproc,au imaginatie,idei salbatice,dar pot experimenta sau face lucruri pe care le regreta mai tarziu.Este o relatie captivanta,interesanta.
Venus opozitie Soare/Mercur-cei doi sunt capabili sa comunice intr-un mod iubitor,pot fi foarte buni prieteni.
Studiul unei relatii implica multa munca pentru ca trebuie studiate atat hartile individuale,pentru a intelege ce-si doresc cei doi de la relatia respectiva,asemanarile si diferentele dintre ei,ceea ce-i uneste,apoi relatia ca un tot si potntialul ei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu