miercuri, 22 ianuarie 2014

Intelegerea dintre zodii

In principiu,semnele de Apa sunt compatibile cu cele de Pamant,iar cele de Foc cu cele de Aer.In analiza unei relatii sunt luate in calcul multe alte elemente pentru a vedea daca cele doua persoane se inteleg si in ce domeniu al vietii.De exemplu,doua persoane pot lucra foarte bine impreuna,insa,o relatie sentimentala ar putea sa aduca probleme.Astrologia poate sa arate unde trebuie pus accentul si in ce masura relatia are sanse de reusita.Eu personal,cred ca nu exista nimic intamplator.Si daca 2 persoane s-au intalnit,inseamna ca au ceva de invatat impreuna.Orice relatie,de orice tip ar fi,este o lectie de viata.
Asa cum spuneam mai sus,semnele de Apa(Racii,Scorpionii,Pestii)se inteleg cu cei din elementul Pamant(Taur,Fecioara sau Capricorn),iar cei de Foc(Berbecii,Leii,Sagetatorii)se inteleg cu cei din elementul Aer(Gemenii,Balanta sau Varsator).Studiul unei relatii este insa mult mai complex.Si daca de exemplu,o Fecioara(Pamant),are mai multe planete si Ascendentul in Balanta(Aer),Fecioara preia mult din caracteristicile unei Balante.Astfel ca,cei doi,chiar daca sunt din elemente incompatibile,ar putea avea si puncte comune.Soarele din Fecioara insa,face ca aceasta persoana sa fie critica,sa se bazeze numai pe logica,sa despice 'firul in patru',cum se spune.Balanta este idealista,crede in dragoste si nu-i place critica.De aici,pot sa apara neintelegeri si,relatia sa nu reziste.Sau,in cazul de fata,fiind vorba despre o Balanta care face multe compromisuri ,relatia poate rezista,dar neintelegeri vor fi mereu.Sa luam un alt exemplu:o Balanta cu un Leu,Aer cu Foc.In general,este o relatie excelenta.Insa,daca Balanta are multe planete in Scorpion,relatia poate deveni foarte neplacuta.
Cele mai complicate relatii sunt cele in care Sorii sunt in cuadratura(90 grade).Chiar daca este o relatie dinamica,diferentele dintre cei doi pot conduce la frustrare reciproca,mai ales cand este vorba de o relatie sentimentala.Berbecul cu Racii si Capricornii,Taurul cu Leii si Varsatorii,Gemenii cu Fecioara si Pestii,Racii cu Balanta si Berbecul,Leul cu Scorpionii si Taurii,Fecioara cu Gemenii si Sagetatorul,Balanta cu Racii si Capricornul,Scorpionii cu Leul si Varsatorii,Sagetatorii cu Fecioara si Pestii,Capricornii cu Balanta si Berbecul,Varsatorii cu Scorpionii si Taurul,Pestii cu Gemenii si Sagetatorii,acestea sunt relatiile cele mai dificile.
Dau un exemplu Ea este Varsator cu Ascendent in Scorpion si mai multe planete in elementul Apa.El este Scorpion. Cu trecerea timpului,diferentele dintre cei doi s-au accentuat si au aparut neintelegerile.Stau impreuna din diverse motive,nu pentru ca ar mai exista sentimente intre ei.Octavian Paler spunea ca'oamenii nu stiu sa se desparta la timp',pentru a putea sa ramana prieteni.Nu am intalnit relatii de tipul celor de mai sus,care sa mearga,chiar daca cei doi au si elemente in comun,puncte comune.
Sa vedem acum fiecare zodie in parte.
Berbecul se intelege foarte bine cu Gemenii si Varsatorii,dar si cu Sagetatorii.Toti detesta monotonia si au nevoie de multa miscare.Problema apare daca Berbecul devine prea dominator,pentru ca si Gemenii,dar mai ales Varsatorii si Sagetatorii sunt foarte doritori de independenta.Berbecul se poate intelege si cu Leul,mai ales in relatiile profesionale,pentru ca ambii au personalitati foarte puternice si multa energie ce ar putea dauna unei relatii sentimentale.
Taurii au afinitati cu Fecioara,Capricornul,Racii.Toti sunt interesati de securitatea materiala,sunt conservatori,au foarte multe puncte in comun.
Gemenii sunt compatibili cu Varsatorii,Berbecii si Leii,dar si cu Balantele.
Racii se inteleg bine cu Taurii si Fecioarele pentru ca toti isi doresc securitatea materiala,dar si cu Pestii,fiind la fel de sensibili.
Leii au o relatie excelenta cu Balantele,se completeaza reciproc.Leii se inteleg foarte bine si cu Gemenii si Sagetatorii.
Fecioara se intelege foarte bine cu Racii,Taurul si Capricornii.
Balanta are relatii foarte bune cu Leii,Varsatorii,Sagetatorii si Gemenii.
Scorpionul este compatibil cu Capricornul si Fecioara.Scorpionul pune pasiune in tot ceea ce face,emotiile sale sunt foarte intense.Atat Capricornul,cat si Fecioara,sint introvertiti,Scorpionul poate sa-i ajute sa-si exteriorizeze emotiile.Scorpionul se intelege bine si cu Racii si Pestii.
Sagetatorii au afinitati cu Varsatorii,ambii avand o mare dorinta de independenta,miscare,fugind de monotonie.Sagetatorii se inteleg foarte bine si cu Balantele,Leii si Berbecii.
Capricornii au o relatie foarte buna cu Fecioara si Taurul.Insa,daca este si Apa in combinatie,Capricornul este ajutat sa se exteriorizeze,sa-si arate sentimentele.O relatie frumoasa ar putea fi intre un Capricorn si un Scorpion.
Varsatorul are multe asemanari cu Sagetatorul si Gemenii de aceea se inteleg foarte bine.Varsatorii au relatii bune si cu Balantele,dar si cu Berbecii.
Pestii sunt foarte sensibili si au emotii foarte profunde.Se inteleg foarte bine cu Racii si Scorpionii.Pestii au relatii bune si cu Taurul sau Capricornul.Insa,sentimentalismul Pestilor poate irita persoanele mai practice,mai realiste,cum sunt Taurii sau Capricornii.
Atunci cand doua persoane au Soarele in acelasi semn,personalitatile fiind foarte asemanatoare,exista o intelegere si apreciere reciproca intre cei doi.Pe de alta parte,este dificil sa traiesti cu cineva care are aceleasi puncte slabe,lucruri care displac propriei persoane.Insa,daca acestea  sunt acceptate,relatia poate sa fie excelenta.Este valabil pentru toate zodiile.
Pentru a studia o relatie,este nevoie de multe alte elemente,care corelate,sa arate potentialul acesteia.Se folosesc Hartile natale ale celor doi,se compara(sinastrie).
Se intocmeste Harta compusa si se interpreteaza.Pe baza acestora putem spune daca o relatie este sau nu benefica,care sunt punctele slabe,unde trebuie pus accentul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu