vineri, 14 februarie 2014

Astrologia de cuplu-Harta compusa

O metoda foarte mult folosita in astrologia relationala este Harta compusa.Aceasta harta se bazeaza pe calculul punctelor mediane.
Astfel,Soarele compus se afla la jumatatea distantei dintre cei doi Sori,ai celor doua harti.La fel,Luna compusa este punctul median al celor doua Luni.Asa se calculeaza toate planetele compuse.
Cele mai importante aspecte sunt conjunctiile si opozitiile formate intre planetele compuse,cu un orb mic,de 1-2 grade.Intr-o harta compusa,daca axa Nodurilor lunare este in conjunctie cu un punct (Ascendent,Mijlocul Cerului),aceasta relatie capata importanta.De asemenea,o planeta compusa poate fi in conjunctie sau opozitie cu una dintre planetele natale(sau punct).
Planetele personale(Soare,Luna,Mercur,Venus,Marte) au cea mai mare importanta.
Luam ca exemplu cuplul Diane Keaton-Woody Allen.Am mai vorbit despre ei in articolul legat de sinastrie

.In Harta compusa,se observa ca axa Nodurilor lunare este in conjunctie cu axa Ascendent/Descendent,ceea ce arata ca aceasta relatie este una importanta pentru amandoi.Nu exista nicio conjunctie sau opozitie care implica planetele personale.Insa,daca luam in calcul Hartile celor doi,observam ca,Marte compus este in conjunctie cu Venus natal al lui W.A si Jupiter natal al lui D.K.,Venus compus este in conjunctie cu Mercur si Jupiter natale ale lui W.A.,Mercur compus in conjunctie cu Soarele natal al lui W.A.si in opozitie cu  Uranus natal al lui D.K.,Pluton compus in opozitie cu Luna natala a lui D.K.
Ce inseamna toate acestea?Aceasta relatie o ajuta pe D.K.in domeniul profesional si material(Marte compus conj.cu Jupiter natal).Si este adevarat ca relatia ei cu W.A a ajutat-o in cariera,el fiind cel care a distribuit-o in toate filmele lui in timp ce erau impreuna.Si W.A.a fost ajutat in creatia sa artistica,D.K fiind un fel de muza(Venus compus conj.Mercur si Jupiter natale).Este o relatie pasionala,cu schimbari bruste si multe dispute sau neintelegeri intelectuale.
Harta compusa,impreuna cu Sinastria(compararea hartilor celor doi), sunt instrumente importante in studiul unei relatii.

Un comentariu:

  1. Depinde de fiecare persoana in parte, omul este o fiinta unicat, totul depinde de interesul si capacitatea lui intelectuala de a avea o tinta in viata.

    RăspundețiȘtergere